Om oss

Onsøske Jæger Compagni er en uavhengig forening som gjennom gjenskapning og levendegjøring vil forsøke å gi et innblikk i militære forhold i Danmark-Norge under napoleonstiden. Vi tilstreber å gjenskape utstyr og uniformer så nøyaktig og korrekt som det er mulig. Derfor har kildegransking og faktainnhenting vært særdeles viktig i vårt arbeid. Men viktigst av alt er fremdeles det å forsøke å gjenskape følelsen av hvordan livet artet seg i 1814 for den menige soldat. 

Våre medlemmer har en svært variert sammensetning hva gjelder alder, bosted og bakgrunn. Vi har alltid plass til nye medlemmer, og gode forhåndskunnskaper om fagfeltet vårt er ikke et kriterie for medlemskap. Men felles for oss alle er interessen for soldatlivet og krigen i Norge i 1814. Vi er en sosial gjeng der samholdet settes i høysetet! Aldersspennet er fra 20 til 60 årene!

Den enkelte soldat eier normalt utstyret sitt selv, men vi har en utstyrs-reserve for utlån til nye medlemmer (rekrutter!). Normalt deltar våre medlemmer på 1-6 arrangementer hvert år. Se listen over de arrangementene vi har deltatt på for ytterligere informasjon.


Kontaktinformasjon:

OJC /v. Lars Henriksen

Trondheimsvn. 216

2411 Elverum

Tlf: +47 95137407.

For å kontakte det enkelte medlem pr epost, klikk på navnet. NB! Du må fjerne det siste tegnet i epost-adressen manuelt før den sendes!

Lars

Jäger No: 19
Lars Henriksen
ola
Jäger No: 26
Corporalen
reidar
Jäger No: 99
Reidar Daae
Steen Jäger No: 52
Steen Nottelmann
trond b
Jäger No: 25
Trond Bækkevold
Trond S
Jäger No: 112
Trond Svandal
OJ
Jäger No: 45
Ole Johan Myhre

Ragnar
Jäger No: 33
Ragnar Nøkleby
Magnus
Jäger No: 108
Magnus Håkenstad


bjørn Stabscaptain
Bjørn Murud